10 Kasım 2012 Cumartesi


ATATÜRK’E ÖZLEM
Bugün günlerden 10 Kasım , bugün millet ATA’sını tekrar andı , millet ATA’sı ile , ATA ise milleti ile yine buluştu. Bugün Atatürk sadece Anıtkabirde, okullarda, üniversitelerde, belediyelerde, meclislerde değil milletin, halkın içinde, kalbinde, yollarda, sahillerde, denizde, karada ve havada saygı,sevgi,hürmet ve hayranlık ile tekrar ve tekrar anıldı ve sonsuza dek artan büyük bir özlem ile anılmaya da devam edecek.
Hayatta olan insanların çoğunun sadece resimlerden, belgesellerden, kitaplardan gördükleri ama onunla birlikte büyüdükleri Ulu Önderlerine olan özlemleri her geçen gün daha da artmakta. Atatürk’ün yaptıklarının, devrimlerinin, söylediklerinin, hedeflerinin önem ve anlamını her geçen gün daha iyi anlamak yolunda çaba harcıyoruz ve harcamaya da devam edeceğiz. Türk milleti ATA’sına borçlu olduğu Cumhuriyet’i ilelebet yaşatacak ve ATA’sına borcunu bu şekilde ödemeye çalışacaktır.
Atatürk’ü anmak yetmez, anlamak da gerekir. Burada da hepimize görev düşmektedir. Bizler nasıl yetiştirildiysek, bizde çocuklarımızı içlerine Atatürk sevgisi işleyerek onu anlamalarını sağlayarak yetiştirmeliyiz.
Bunca yıldır her 10 Kasım’da saat dokuzu beş gece saygı duruşunda gözlerim doluyor, içimde fırtınalar kopuyorsa, Atatürk’ü sonsuz ve kozmik sevgiyle, özlemle, minnetle, hayranlıkla anıyorsam…..
Teşekkürler Anne, teşekkürler Baba, teşekkürler ailem, öğretmenlerim, arkadaşlarım…..
İçimdeki Atatürk sevgisi için….
Atatürk ölmez, her zaman yaşar…..